22 Temmuz 2016 Cuma

Korkularımız Nelere Kâdir?


Bu dünyada hepimizin korktuğu, tiksindiği ya da görmeye dayanamadığı bir şey vardır mutlaka. Ben böceklere dayanamam mesela.Ama 'Ayyy!Böcek var! değil.'Anneaaaa!Böceggghhh varggghh!'Yerde ise çıkıyorsun bir yerlere ama uçuyorsa?Korktuğumu bilirler gibi takip ederler üstelik.


Ablam attan,deveden,hatta aslandan bile ürkmez (yetkili birinin kontrolünde sevmişliği bile var) fakat yılanlardan çok korkar.'Yılanı nerede görecek sanki?' diyeceksiniz.Bunun korkusu (belki de tiksintisi) çok aşırı seviyelerde.Yılanın fotoğrafını görmesi yetiyor.Yüzü binbir şekle bürünüyor.Şakasını yapayım derken dayak yemişliğim bile vardır küçükken. 


Annem ise merdivenlerden korkar (çok garip olduğunun farkındayım).Ama arkasında çok trajik bir olay yatıyor aslında. Küçükken çok basamaklı bir merdivenden yuvarlanmış.Uzun bir süre yoğun bakımda kalmış. Hatta ayak bileğinde o zamandan kalan küçük bir iz bile var. 'Eeee? Annen hiç mi merdiven çıkmıyor? ' Çıkıyor ama yanında biri varsa. Yalnız ise kesinlikle çıkamıyor. 


Bazıları dalga geçilebilecek kadar saçma ve komik.Bunları isteyerek seçmedik hiçbirimiz.Ama üstüne giderek yenebiliriz belki (bir defa denedim çok da iyi sonuçlanmadı).


Peki sizin fobileriniz neler?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder