20 Haziran 2016 Pazartesi

Descendants of The Sun Dizi Yorumu



                            Selamlar!Daha önceki yazımda diziyi tamamladıktan sonra bir post yazacağımı söylemiştim.Post yazmak boynumun borcu oldu daha doğrusu.5 senedir izlediğim hiçbir dizi bu kadar kaliteli ve izlenilesi değildi.Konularını daha marjinal bulduğum diziler vardı fakat klişeler bir zaman sonra soğutuyordu ister istemez.Ya da oyuncular fazlasıyla kasıntı veya samimiyetsizdi.Fakat bu dizide bahsettiğim bu özelliklerin hiçbiri yok,emin olabilirsiniz.

                           Oyunculardan bahsetmek gerekirse;Joong Ki'den böylesine hayranlık uyandıracak bir performans beklemiyordum.Bildiğim kadarıyla dizi için düşünülen aktör değilmiş zaten.Fakat hepimizi hayal kırıklığına uğratmayı başardı (şükürler olsun).

                           Song Hye Kyo'nun birkaç estetiği vardı sanırım.That Winter The Wind Blows'la karşılaştırdığımda öyle görünüyor.Estetiğe aşırıya kaçmadığı sürece karşı çıkmam.Ve eğer estetik yaptırdıysa,gerçekten yakıştığını söylemeliyim.Oyunculuğuna gelecek olursak,tatlı ve bir o kadar da samimi bir role bürünmeyi başarmış.Joong Ki ile uyumlarından bahsetmiyorum bile.

                          Yan oyuncularımızın aşkları ise başroldekiler kadar izlenilesiydi.Kim Ji Won'un oyunculuğunu beğenirdim zaten ancak burada bir tık daha yukarı çıkmayı başarmış.Jin Goo'yu ise ilk defa izledim ve beğendim.


                          Konusu:Joong Ki bir asker,Hye Kyo ise bir doktordur.Tesadüfen yolları birbirleriyle kesişir ve ikiside birbirinden hoşlanmaya başlar.Fakat bazı anlaşmazlıklar sonucu ayrılmak zorunda kalırlar.Bir zaman sonra Hye Kyo hastane yöneticisine yüz vermediği için Urk denilen bir yere sürgüne gönderilir.Joong Ki 'de oradadır aynı zamanda.Ve olaylar zamanla gelişmeye devam eder.


Karakterlerimizi tanıyacak olursak:


Song Joong Ki-Yoo Shi Jin



              Ordu için özel yapılandırılmış bir ekip olan Alfa Ekibi'nde askerdir.Kang Mo Yeon ile tesadüfen karşılaşır ve ondan zamanla hoşlanmaya başlar.Fakat kontrol edemediği birtakım sorunlar sonunda ayrılmak zorunda kalırlar.Urk'da yeniden karşılaştıklarında,Shi Jin bunun bir mucize olduğunu düşünür.Gururu adına Mo Yeon'dan ne kadar hoşlanmıyor gibi davransa da zamanla hislerine karşı koyamaz hale gelecektir.



Song Hye Kyo-Kang Mo Yeon



               Haesung Hastanesi'nde başarılı bir doktordur.Shi Jin'den hoşlanmaya başlar fakat bu ilişkinin bir geleceği olmadığı kanısındadır.Ayrıldıktan sonra tesadüfen bir araya geldikleri Urk'ta,Shi Jin'e karşı hala bir şeyler hissettiğinin farkına varır.



Jin Goo-Seo Dae Yong



                 Yoon Myeong Jo ile birliktedir fakat Myeong Ju'nun babasının bu ilişkiyi onaylamaması üzerine ondan ayrılmak zorunda kalır.Urk'ta bir araya geldiklerinde aşkları yeniden alevlenecektir.



Kim Ji Won-Yoon Myeong Jo



                        Seo Dae Yong'u gereğinden fazla bağlıdır,kendinden neden ayrıldığını ise hala bilmemektedir.Kendisini sevmediğini düşünse bile ondan ayrılmamaya kararlıdır.


Diziyi izlemediyseniz hemen izlemeye başlayın.İzleyenleri ise spoiler kısmına alalım :)


Not:Bu bölümden sonrası spoiler içerir!



                                  Karnım ağrıyana kadar güldüğüm sahnelerde oldu,ağlamaktan gözyaşlarımın tükendiği sahnelerde.Özellikle Joong Ki ve Hye Kyo'nun ilişkileri gereğinden fazla tatlıydı.Binbir sefer başa sardırıp izlediğim sahneler başında Hye Kyo'nu telefon kaydının yanlışlıkla ifşa edildiği sahneydi.En çok ağladığım sahne ise adamlarımızın öldüğünü sandığımız zamanda Hye Kyo ve Ji Won'un aynı kafeye ayıcıklarla gelip oturmalarıydı.Hastane yöneticisini çok sevdim nedense.Bence bu adam başka dizilerde iyi bir kariyer basamağı oluşturabilir.En önemli kısım ise finali.Güzel bitirilen nadir finallerdendi.Daha özel bölümlerini izlemedim.Belki evleniyorlar belki de kamera arkası görüntüler var.Ona da vakit ayırmaya çalışacağım.


                                 Kısaca düşüncelerim bunlar.İzleyen kesim olarak sizlerin de beğendiğine eminim.Sanırım bundan sonra arkadaşlarımızı Kore dizisi bağımlısı yaparken BOF değil de bu diziyi izleteceğiz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder